Home
 

Ge bort en kokbok – garanterat användbar och inspirerande present

vegetariska receptI ett modernt fikarum finns det förstås många heta potatisar som kan diskuteras in i oändlighet, men det finns få samtalsämnen som är så vanliga som mat. På grund av alla de dieter och ständigt nya forskningsrön som bombarderar oss genom media, börjar allt fler att äta på ett sätt som hittills tett sig otänkbart eller åtminstone väldigt konstigt. Detta är förstås på ett sätt positivt, eftersom många finner en ny balans i sin kost och gör stora hälsovinster till följd av det. Dock är det många som känner sig vilsna i djungeln av alla kostråd – hur ska man egentligen äta? Genom att ge bort en väl vald kokbok ger du även bort lite handfasta tips, som i kombination med sunt förnuft och ny inspiration kan få stora effekter. Välj gärna något av följande tips!

1. Green kitchen stories: läckra vegetariska vardagsrecept

Detta är en bok för den som vill lära sig att laga mer vegetariskt i vardagen. Boken rymmer över 100 läckra rätter som soppor, sallader, omeletter och biffar – samtliga sprängfyllda av näringsrika och icke-animaliska ingredienser.
Pris: 207 kr
Köp den på CDon.se

2. Raw food på svenska

Vill du ge bort en kokbok till någon som skulle behöva en rejäl uppfräschning av sina matvanor? Då är det värt att försöka inspirera till raw food-kost, något denna bok av Erica Palmcrantz och Irmela Lilja lyckas med. Raw food är kost som består av frukt, grönt, frön, nötter och örter, och där ingenting upphettas över 40 grader för att så mycket näring som möjligt ska finnas kvar. Detta blir en perfekt present till den som kan tänkas vilja prova en ny hälsosammare livsstil, som ger både ökad personlig livskraft men också är snäll mot miljön!
Pris: 208 kr
Köp den på CDon.se

Lugn mage med god mat

Idag är det många som lever under stor press och i ett hektiskt tempo – saker som naturligtvis sätter sina spår i hur vi mår. Magen är ofta först ut att ta stryk, och kan ge besvär i form av svullenhet och smärta. Som tur är finns böcker som denna, där recepten är inriktade på att motverka symptomen utan att för den sakens skull kompromissa med smaken! Känner du någon som lever under stress, kan detta alltså vara en riktigt god presentidé. Bokens recept är samtliga fria från lök, vitlök, gluten och laktos. Både mottagaren och hennes mage kommer att vara dig evigt tacksamma!
Pris: 195 kr
Köp den på CDon.se

Baka matbröd med LCHF

LCHF, eller Low Carb High Fat som det står för, är en diet som har blivit riktigt populär. Även om den du ska köpa present till inte är någon strikt LCHF-anhängare, är det många som uppskattar idén om kolhydratfattigt bröd. I denna idérika bok finns en mängd smarta och goda recept, som ger smaskiga bröd som faktiskt är nyttiga! Dessutom går de fort att baka, vilket passar in i den moderna människans vardag. Ge bort som inspiration, och se fram emot att inom en snar framtid bli inbjuden på en väldoftande och hälsosam fika!
Pris: 176 kr
Köp den på CDon.se

March 30, 2014 This post was written by Categories: Användbart Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top