Home
 

5 tips på bra hemmagjorda presenter till henne

Man brukar tala om att trender och moden går i cykler: så fort en viss fluga går mot sitt slut, tar en annan vid som snarast kan liknas vid föregående trends motpol. Ett exempel på detta fenomen är det vi kan bevittna just nu: efter ett antal år av pryl- och konsumtionshets, där platt-TV och råsaftcentrifug har varit moderna ikoner, tar nu en period av gör det själv-mode vid. Nu vill vi vara kreativa och reda vår egen sås, istället för att köpa allt färdigt och massproducerat. DIY-andan genomsyrar allt ifrån mode och skönhet till mat och möbler, och innebär förstås en ypperlig fördel när det ska fixas presenter! Här tipsar vi om 5 bra presenter du lätt kan fixa själv, och som garanterat kommer att bli varmt uppskattade av sin nya ägare.

1. En fin ”gör det själv”-kakburk

Vill du ge bort något ätbart och lite lyxigt, och samtidigt uppmuntra till vidare DIY-spirit, är en hemgjord kakmix en riktigt bra idé. Köp en vacker hög glasburk samt alla torra ingredienser till ett av dina allra bästa kakrecept. Varva ingredienserna i burken, det kan till exempel vara kakao, mjöl, råsocker och hackade valnötter som utgör basen till en god chokladkaka. Skriv sedan ned receptet samt vilka blöta ingredienser som behöver tillsättas, gärna på ett fint kort eller en etikett, och ge bort mixen till en väninna med smak för livets goda.

2. En uppiggande hemsydd tygkasse

Om du känner dig extra pysslig kan du gärna ge dig i kast med att sy något själv, till exempel en enkel tygkasse. På internet finns mängder av bra beskrivningar och mönster till denna användbara accessoar. Därefter tar det största nöjet vid, nämligen att ge kassen en personlig och unik design! Färga med batik, pryd med glaspärlor, brodera något vackert, limma fast paljetter, skriv ett väl valt budskap med textilpenna… Bara din fantasi sätter gränserna! Denna present kommer garanterat att liva upp många storhandlingar framöver.

3. Ett fint set med vackra burkar

Om det finns en inredningsdetalj man aldrig kan få för många av, så är det antagligen burkar. Dels på grund av deras lite bohemiska estetik, men också tack vare den prylförvarande funktion de fyller. Fynda ett gäng gamla plåtburkar på loppis och dekorera dem med saker som passar mottagaren: personliga foton, roliga serierutor, plastfigurer för den nostalgiska… Eller så gör du rent några använda glasburkar, och målar dem i olika glasfärger. Dessa burkar gör sig extra bra på fönsterbrädan, där ljuset kan reflekteras in genom det färgade glaset. Släpp loss din inre burkkonstnär!

4. Varm choklad på pinne

Du har säkert sett dem i mysiga shabby chic-affärer och andra butiker med koll: de underbara chokladklubborna som är gjorda för att röras ut i varm mjölk och bilda härlig varm choklad. Gör dem själv istället för att köpa! Slå 0,5 dl het grädde över 100 g hackad mörk choklad, och lägg smeten på en tallrik klädd i plastfolie. Kyl i någon timme och rulla sedan upp i bollar. Tryck försiktigt in en pinne i varje boll, doppa i lite extra smält choklad och låt stelna i kyl. Ge bort vackert inslaget i cellofan och rosetter!

5. En hemlig skattkista

Vissa saker blir man aldrig för gammal för – skattkistor och hemlisar är ett exempel på något som aldrig mister sin magi. Detta är en present som definitivt kommer att ge upphov till X antal förtjusta utrop, och kanske en och annan glädjetår. Hitta en fin skattkista i form av en plåtburk eller ett smyckeskrin, och fyll den med små saker som mottagaren har en personlig koppling till. Vi talar minnen och personliga små föremål – till exempel foton från er klassresa -85, nyckeln till er gamla hemliga koja, ett fint sprillans nytt läppstift, en porslinshund till samlingen, en nostalgiframkallande parfym… Kort sagt, en samling små skatter som ger mer glädje än alla platt-TV:s i världen.

April 3, 2014 This post was written by Categories: BilligtPersonligt Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top