Home
 

En god middag hemma eller ute – presenten som ger både lugn och lyx!

Det sägs att vi svenskar har i snitt tio maträtter som vi varierar mellan. Det vill säga, vi har som en inre repertoar bestående av tio klassiker, som (med undantag för några sporadiska krogbesök här och där) faktiskt är det enda vi äter. Ta en stund och tänk över vilka ofantliga mängder köttbullar med potatismos, spaghetti med köttfärssås etc detta blir på en livstid! Så mycket vardagskäk för så lite matglädje.

För att skänka den där välbehövliga dosen med guldkant, blir med andra ord en lyxig och vällagad middag en alldeles utomordentlig present. Bjud in din käresta till ditt nystädade kök, eller bjud ut henne på restaurang, för att tillsammans dela en gastronomisk upplevelse som har föga gemensamt med den där 10-rätterslånga listan. Det är egentligen inte själva maten som är det centrala i den här typen av present, utan det är hela upplevelsen i sig och just den där lilla känslan av lyx.

matMed detta sagt, finns ingen anledning att spara på krutet. Lagar du själv till måltiden kan du med fördel satsa på fina råvaror som ekologiskt och närproducerat – ni kommer att känna skillnaden. Pimpa också gärna dina sallader, ugnsrätter och kanapéer med härliga ingredienser som granatäpple, avokado, kallrökt lax eller valnötter, för den där extra smakupplevelsen. Bjuder du ut henne, kolla upp i förväg så att det är ett trevligt ställe med bra personal och lagom hög ljudnivå. Själva omgivningen för middagen är nämligen också A och O för helhetsupplevelsen. När ni sedan väl sitter där mittemot varandra, i hemmets trygga vrå eller över en röd- och vitrutig restaurangduk, är det bara att slappna av, ha roligt och njuta av en god bit mat i varandras sköna sällskap. En riktig höjdarpresent!

March 1, 2014 This post was written by Categories: NjutbartUpplevelser Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top