Home
 

5 tips på roliga upplevelser att ge bort

upplevelseI dagens moderna samhälle är det mycket stress och hysteri som är modellen; allt ska gå i ett så högt tempo som möjligt, och vi ska konsumera som om det inte fanns någon morgondag. Denna smått omänskliga miljö är något många av oss tar för given, och vi kan lätt låta oss luras av pressen på att köpa en massa dyra statusprylar till varandra när det gäller presenter. Men om du tänker efter, är det inte så att de gåvor man minns mest är de som har inneburit en rolig upplevelse av något slag?

När vi är aktiva och själva gör något, framför allt någonting vi aldrig har gjort förut, kopplas flera av hjärnans olika områden på och skapar ett minne som är starkare än det vi får av ett ”dött” föremål. Med andra ord, vill du undvika att bidra till konsumtionshysterin och dessutom unna din vän ett minne för livet – då är det en upplevelse du ska ge henne! Här följer 5 heta tips på presenter som garanterat inte gör någon besviken.

1. En chokladmassage

Att få bli insvept och knådad i en varm och chokladdoftande atmosfär är för de flesta en högst sinnlig upplevelse. Kroppen torrborstas ren och förbereds på så vis för den härliga inpackningen av välgörande choklad, som i sin tur masseras in av uppmjukande händer. Lyx på högsta nivå!
Pris: 650 kr.
Köp den på Upplevelse.com

2. Prova på pistolskytte

Ge bort en present av det lite mer oväntade slaget: ett tillfälle att få prova på pistolskytte! Många hade i sin barndom en dröm om att vara en häftig cowboy eller en cool polis, som under årens lopp kommit att slipas bort. Låt din vän ta tag i den där drömmen och leva ut den – hon kommer att vara dig evigt tacksam!
Pris: 295 kr
Köp den på Upplevelse.com

3. En spökvandring med middag

Till den som gillar att ”känna att hon lever” passar en lite mer utmanande upplevelse extra bra – varför inte ge bort en hårresande spökvandring? Under ledning av en spökguide får gruppen besöka gamla läskiga platser och höra historien bakom dem, under loppet av en adrenalinstinn afton. Hela äventyret avslutas med en trerätters spökmiddag på en fin restaurang, där gruppen kan gå igenom sina intryck från vandringen.
Pris: 695 kr
Köp den på Upplevelse.com

4. Modell för en dag

Kanske behöver din vän piggas upp lite extra efter en tuff period på jobbet, eller så tar tröttheten ut sin rätt efter några hektiska småbarnsår? Då är det läge att kosta på henne en upplevelse med lite extra glamour över sig! I paketet ”modell för en dag – lyx” får deltagaren bli sminkad och stylad av proffsiga hår- och makeupartister, och därefter fotograferas i en cool fotostudio. Dagen blir garanterat både ett kärt minne och en välbehövlig egoboost!
Pris: 2 795 kr
Köp den på Upplevelse.com

5. Afternoon tea för två

Detta är den perfekta presenten till väninnan, systern eller flickvännen som gillar att njuta av god mat och gott sällskap. På Chaikhana i Stockholm erbjuder man paketet Afternoon tea för två, där lyxiga snittar, mumsiga scones och en härlig dessert sköljs ned med obegränsade mängder te. I form av en lyxig fika får man alltså testa en helt ny matupplevelse, och dessutom i sällskap av en god vän. Kanske har du tur och blir den lyckligt utvalde som får följa med!
Pris: 400 kr
Köp den på Upplevelse.com

April 9, 2014 This post was written by Categories: Upplevelser Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top